Shutterstock / Toon Dompeling

Shutterstock / Toon Dompeling

Nederlandse kranten lyrisch: ‘Vaduz neem je rotzooi mee!’

De Nederlandse kranten raken vandaag niet uitgepraat over de heroïsche overwinning van AZ op FC Vaduz uit Liechtenstein. De een uitzinnig, de ander plagend, maar iedereen was het erover eens: dit gaan de Alkmaarse fans nooit meer vergeten. ‘Vaduz neem je rotzooi mee!’ schamperde De Volkskrant bijvoorbeeld.

Het Algemeen Dagblad stelt dat de gasten uit Liechtenstein zich deze avond ongetwijfeld heel anders hadden voorgesteld. ‘Terug naar de tekentafel’ adviseerde de krant de trainer en technische staf van de nummer 9 van het tweede niveau in Zwitserland. ‘De Alkmaarders schoten de dromen van Vaduz aan flarden. Zo vroeg in het seizoen komt de ploeg van Alessandro Mangiaratti al tot de harde conclusie dat het met deze selectie geen gooi kan doen naar de Conference League-winst. En dat is allemaal te danken aan de onverschrokken Alkmaar Zaanstreek-combinatie.’

Hiermee is het nog niet gedaan met de hoon die Vaduz ten deel valt. Ook Trouw komt nog venijnig uit de hoek: ‘Wat dachten ze nou: hier even AZ te gaan slopen? De Liechtensteiners komen mooi van een koude kermis thuis.’

Het Financieele Dagblad schrijft plagerig dat het ‘stil was aan de overkant’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *