Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Hoge energieprijzen: deze kroeg vervangt heaters door bolle uitsmijter die op schoot komt zitten als je het koud hebt

De hoge energieprijzen treffen heel Nederland, zo ook de horeca. Veel kroegen kunnen nu niet langer de kosten van heaters op een terras veroorloven. Café de Gladde Makreel uit Amsterdam heeft daar een oplossing voor: hun bolle uitsmijter komt op schoot zitten als je het koud hebt. De nachtreporter ging, met extra veel warme kleding, bij ze langs.

“Heeft iemand het al koud?” buldert Bolle Benno over het terras van de Gladde Makreel terwijl hij in zijn handen wrijft. Iedereen schudt snel zijn hoofd. “Mooi zo, want denk maar niet dat ik er wel zin in heb”, zegt hij wanneer hij wijst naar een bordje op het raam met de tekst ‘hier warm ik’ en een foto van Benno. “Maar ik doe het wel gewoon hoor. Wees maar niet bang.” Een groepje studenten zonder jas gaat snel op weg richting een dönertent verderop.

Op hun plek gaat een jongen met zijn vriendin zonder jas zitten, het blijken Spanjaarden te zijn. Die net als Benno gebrekkig tot geen Engels spreken. Nog geen twintig seconden later hebben de twee het heerlijk warm.

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De laatste zin klopt niet! Salmari is geen zwart goud (dat bestaat overigens niet) en wel met alcohol (met salmiak), maar “geen achttien” klopt (het spul is hooguit enkele maanden geleden gebrouwen).

Reageer