Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Woede over EU-bemoeienis om energiekosten te compenseren: ‘Laat mij lekker veel betalen voor energie’

De Europese Commissie heeft deze week aangekondigd vergaande maatregelen te nemen om alle Europese inwoners te compenseren voor de hoge energiekosten. Zo gaan ze winsten van energiebedrijven afromen om te verdelen onder Europese burgers. De plannen wekken bij veel mensen woede op. Ze worden gezien als de zoveelste bemoeienis vanuit Brussel.

Floris ter Ham (46) is al jaren kritisch over de rol van de Europese Unie. “Die walgelijke bemoeizucht vanuit Brussel. Ik weiger elke compensatie van die bende. Ik betaal verdomme de volle pond voor elke kilowatt die ik verbruik, al kan ik straks mijn woning niet meer betalen.”

Linde Verwaai (52) kookt van woede als het woord ‘EU’ valt. Zij denkt dat het compenseren voor de hoge energierekening de zoveelste manier is om burgers te controleren. “Waar houdt dit op? Betaalde vleescampagnes? Landbouwsubsidies? Nee, hoor ik stort die 1250 euro linea recta weer terug in de reet van Frans Timmermans.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dion , hou nou eens op te doen alsof je iemand anders bent, man! Die filmcarriere als de penguin was al genant genoeg!