Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Poetin wil terug naar het grote militaire falen van het verleden

Finland, Afghanistan, Japan zijn de oorlogen waar hij naar kijkt

Wie denkt dat Poetin baalt van de Oekraïense herovering van eigen grondgebied van de afgelopen dagen heeft het mis. De meesterstrateeg van het Kremlin heeft een heel ander doel voor ogen dan velen denken: hij wil juist terug naar het grote Russische militaire falen van het verleden.

“Finland, Afghanistan, Japan: dit zijn de glorieuze Russische mislukkingen uit het verleden die ik wil evenaren”, zegt Poetin. “Mensen vergeten dat wij tien jaar lang in Afghanistan ongelofelijk hebben gefaald, zelden heeft een land met zulke militaire overmacht zo grandioos verloren.”

“Je moet wel de Russische geschiedenis goed kennen. We hebben Finland niet op de knieën gekregen. Dat was meer dan tachtig jaar geleden maar we worden er nog steeds om uitgelachen. Rusland heeft een rijk en belachelijk militair verleden. Die traditie van episch falen willen we graag levend houden.”

Poetin vervolgt: “Mensen denken er graag aan dat we het land zijn van het verslaan van Nazi-Duitsland, maar we zijn natuurlijk ook het land van het Molotov-Ribbentroppact. Dat mogen mensen nooit vergeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel Europa zal deze ‘overwinning ‘vieren’… arm en hongerig in de kou.
Het WEF, de EU en de Amerikaanse wapenfabrikanten zijn mij heel dankbaar voor de samenwerking.
Mijn grote vrind Z is nu ook multimiljardair, ik was het al.

Reageer