Drop of Light / Dmytro Larin / Shutterstock / Pro Shots / Studio Speld

Drop of Light / Dmytro Larin / Shutterstock / Pro Shots / Studio Speld

Oekraïne en Rusland beginnen vredesbesprekingen onder leiding van ene Ioann Remsky

Oekraïne en Rusland gaan weer praten. Na eerdere tamelijk kansloze onderhandelingen in Turkije lijkt er nu sprake van serieuze vredesbesprekingen. Beide landen zijn akkoord gegaan met ene Ioann Remsky als gespreksleider.

“Als iemand een doorbraak kan forceren in deze uitzichtloze oorlog, dan is het Remsky wel”, zegt Ruslandkenner Laura Starink. “In Moskou is het al langer bekend: als er een lastige politieke klus is, dan bel je Remsky. Of Jevgeni Tjenko Willinkov, maar die is inmiddels wel erg oud.”

De Russische president Vladimir Poetin wil niet speculeren over de uitkomst van de besprekingen. “Laten we nou eerst Remsky de kans geven zijn werk te doen. Dit is een precair proces. Zodra Ioann met zijn aanbevelingen komt, zal ik reageren.”

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne wilde eerst niet praten met een bemiddelaar die door Poetin was uitgekozen, maar hij heeft zich door Remsky laten overtuigen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *