grebeshkovmaxim / Gary L Hider / Shutterstock

grebeshkovmaxim / Gary L Hider / Shutterstock

Nieuwe datingapp ‘Ginder’ wil Zeeuwen verbinden met mensen die elders wonen

De nieuwe datingapp ‘Ginder’ wil mensen uit Zeeland verbinden met mensen die niet in Zeeland wonen. Initiatiefnemer Jacques Gladinnes legt uit waarom hij de app in het leven heeft geroepen: “Mensen uut Zeeland em’n vaak moeitje mee aansluuting vinden mee de rest van Nederland eej”, zegt hij. “Mee ‘Ginder’ kunnen ze dan eindelijk ok eens mee de rest van Nederland in gesprek treden eej. O misschien zelfs we liefde vinden, za’k ma zaghen.”

Cor Deurloo, Wannes Dieleman, Jacco van Belzen, Mien de Nooijer en Jakje Deurloo zijn via Ginder al in contact gekomen met mensen van buiten de provincie. “Stikgezellig at da’t ist”, zeggen ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben had weer een probleem. Ik maakte me al zorgen toen hij het had over Las Palmas waar hij eigenlijk met zijn babe naartoe wilde. Hij was vroeg in de avond bij haar buiten op een klein bankje gaan zitten met zijn boombox. Zij kwam naar buiten en was als een kat in hem geklommen zei hij en had hem gekrabd. Hij verdedigde zich nog tegen haar, maar die Duitser van haar had zijn e-bike in het water in de buurt gegooid. Twee jongetjes van 12 hadden hem er weer uit gevist maar dat was vijf uur later. Dus die deed het niet meer. Hij zei het wordt Las Palmas of dat centrum van begeleid wonen. Als je daar wordt gevonden word je gratis gecremeerd.

Hij had nog wel de politie gebeld, maar hij kreeg een afspraak over een paar weken als alle honderden getuigen weg zijn zei hij. De politie zei dat het geen noodgeval was en vroeg hem of hij dan niet hun telefoonnummer had opgenomen. Als het om hem draait zijn ze er sneller bij.

Reageer
gravatar

Ach lieve Sonja, maak je niet druk. Niemand leest zijn oeverloos gelul.

O ja, je de bedoelt met “weer een” waarschijnlijk “weer eens”. Ja toch?

gravatar

Als je alles neemt van ze gaan ze je gebruiken en tegelijkertijd als heilige of zelfs messias bespotten.
Sociale controle van je smartphone, snel een belletje naar de politie over een futiliteit, of wat kiekjes, zijn de basis van de rechtsstaat. Zie de verloedering.

Gelijkheid en al die prachtige idealen verankerd in de wet hangen af het niveau van intelligentie om geen discriminatie te worden.
Mensen gaan misschien een keer ontdekken wie ze zijn, tot nog toe was dat meestal ontleend aan mij. Zo zien we bijvoorbeeld het nut van een Oekraïne of corona. Waarmee iedereen steeds op het verkeerde been staat. Alleen de debielen zien dat niet.

Positieve discriminatie, die uit de VS is over komen waaien, is trouwens net zoiets als positief getest worden op AIDS of corona, er is niets positiefs aan. Maar zo zit de wetenschap (en de wet, wet komt van weten) in elkaar die zichzelf op de voorgrond stelt voor de zieken.

Reageer