Pixel-Shot / Shutterstock

Pixel-Shot / Shutterstock

Artsen ontdekken speciale plek voor toetjes in vrouwenmaag

Omdat veel medische onderzoeken enkel op mannen zijn uitgevoerd, ontdekken wetenschappers nog altijd cruciale eigenschappen van het vrouwenlichaam. Een van de eigenschappen die door deze ‘gender bias’ niet eerder aan het licht kwam is een speciale plek in de maag. Deze plek, waar altijd ruimte is voor toetjes, speelt een belangrijke rol in het spijsverteringsysteem van vrouwen.

Het fenomeen van de ‘toetjesmaag’, zoals de endogene plek in medisch jargon heet, was tot op heden onbekend in de wetenschappelijke literatuur. Eerder onderzoek naar plekjes in de maag baseerde zich uitsluitend op mannelijke proefpersonen. Maar om de juiste medicatie bij de juiste patiënt te krijgen is een compleet beeld met diverse proefpersonen van levensbelang.

Met name voor de behandeling van aandoeningen waarin de spijsvertering een belangrijke rol speelt is de ontdekking bijzonder waardevol. Dankzij de nieuwe inzichten kan een specialist die een aandoening als diabetes bij een vrouw behandelt de speciale plek waar altijd ruimte is voor toetjes meenemen in het behandelplan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Timon en Bas, dit kan echt niet. Dit bericht is erg beschamend.
We praten immers niet meer over vrouwen, maar over “mensen met een vagina”! Een vrouw kan tegenwoordig ook in het bezit zijn van een penis of daarvan in bezit zijn geweest.

Reageer
gravatar

Sonja, iets klopt er niet in jouw betoog. Het bezit van een vagina bepaalt tegenwoordig immers niet het vrouw zijn, zoals jij zelf schreef. Ergo “toetjes in vrouwenmaag” is voor alle lhbtiq+’ers kwetsend.