Shutterstock / Rudmer Zwerver / Andrei Iakhniuk / Studio Speld

Shutterstock / Rudmer Zwerver / Andrei Iakhniuk / Studio Speld

Vleeslobby: ‘Kwetsbare natuur zou meer vlees moeten eten’

Stikstof is nog schadelijker voor delen van de beschermde natuur in Nederland dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuw rapport van internationale wetenschappers dat binnenkort uitkomt. De vleeslobby heeft echter wel een oplossing voor deze kwestie: “De kwetsbare natuur zou meer vlees moeten eten.”

“De natuur is lang en onterecht bang gemaakt dat veel vlees eten indirect gevolgen heeft voor haar eigen gezondheid”, zegt een woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). “Zelfs overheidsinstanties voerden actief campagne tegen vlees en dit heeft bij veel natuur voor twijfels gezorgd.”

De woordvoerder vervolgt: “Je ziet bijvoorbeeld dat een groot deel van de natuur bij lange na niet de door de Gezondheidsraad geadviseerde 70 gram per dag haalt. Als vleessector raden wij eigenlijk veel meer dan dat aan. Daar word je namelijk groot en sterk van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kwetsbare zoogdieren in Nederland moeten we daarentegen laten verdringen door allochtone elementen. Omvolking noemen we dat.
Stalin heeft daar ook veel succes mee behaald.

Reageer
gravatar

Kan het eens een keer ook serieus over de natuur gaan in De Speld!
Die verdomde natuur moet gewoon meer stikstof, ammoniak en CO2 vreten, dan is de mensheid er er sneller vanaf.

Reageer