Wikimedia Commons / Администрация Президента России

Wikimedia Commons / Администрация Президента России

Twee toesnellende Russische FSB-agenten konden fatale val oligarch uit raam niet voorkomen

Is dit dan dat ‘lot’ waar mensen het soms over hebben? Voor Ravil Maganov, voorzitter van het Russische olie- en gasconcern Lukoil, was zijn tijd kennelijk gekomen. Hij viel deze week uit het raam van een ziekenhuis in Moskou. Een tragische gebeurtenis, temeer omdat twee aansnellende geheime agenten van de FSB nét te laat ter plaatse waren om te voorkomen dat Maganov viel.

In verklaring van het Kremlin staat dat de agenten er alles aan hebben gedaan om ervoor te zorgen dat Maganov juist niet uit het raam zou vallen, maar helaas gebeurde juist het tegenovergestelde. Hij viel er wel uit. Een motief voor de val is onduidelijk, al heeft Maganov zich wel uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne.

Voor de agenten zelf hakte de val er flink in. “We hebben zo ons best gedaan, en dan dit. Tragisch, maar uiteindelijk komt het noodlot voor ons allemaal. Zo zie je maar weer wat een vreemde kermis het leven is. Het ene moment ben je baas van een gigantisch olieconcern, het andere moment val je uit een raam je dood tegemoet. Het enige wat je kunt doen is blij zijn dat je zelf niet uit een raam bent gevallen. Vanavond maar eens goed onze geliefden vasthouden.” En zo is het.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Poetin

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft een probatere en misschien goedkopere methode dan de uwe, zoals tegenstanders vergiftigen en uit ramen gooien: Het lijk in stukjes hakken en resomeren. Er kraait dan geen haan meer naar, behalve de nabestaanden, als ze de moed hebben,

Of het goedkoper is weet ik niet zo direct.

Kunt mij de declaraties van uw ambtelijke moordenaars sturen om vergelijking van de kosten mogelijk te maken.

Reageer