Pro Shots / Michael Potts

Pro Shots / Michael Potts

F1-fans die dominantie Hamilton kotsbeu waren, noemen dominantie Verstappen ‘verfrissend’

Voor veel Formule 1-fans stond kijken naar hun favoriete sport de laatste jaren zo’n beetje gelijk aan corvee. De dominantie van Mercedes (8 constructeurstitels op rij) en Lewis Hamilton hield de raceklasse in een verstikkende greep: de winnaar stond van tevoren toch wel vast. Maar zie, sinds Max Verstappen een snelle auto heeft, gloort er hoop: “Ik kijk inmiddels weer met plezier”, aldus Maastrichtenaar Sjeng Verkuyl (35).

Verkuyl, die zichzelf ‘een exemplarische neutrale kijker’ vindt, kijkt met een slecht gevoel terug op de dominantie van Mercedes. “Dat was echt dodelijk voor de sport. Ik heb geregeld een race overgeslagen.” Maar sinds vorig jaar kijkt hij van begin tot eind geboeid: “Wat we gisteren zagen bij de Belgische Grand Prix zagen was ongekend. Max Verstappen zet bij de kwalificatie zo’n beetje het hele veld op seconden, en baant zich tijdens de race zonder noemenswaardige tegenstand van de achterhoede naar een afgetekende overwinning. Dat is precies het verfrissende stukje dominantie dat deze sport nodig heeft.”

Verkuyl ‘tekent blind’ voor een scenario waarin Verstappen de komende 8 jaar de ene na de andere overwinning opraapt. “Als hij maar vaker de wereldtitel wint dan Hamilton, kijk ik sowieso wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het ging er deze man om dat Lewis niet meer domineerde. Want geloof mij deze kerel staat te springen als max de komende 10 jaar alle kampioenschappen binnehaalt. “Neutrale kijker”.

Reageer
gravatar

Aanstaand weekend wordt ook weer het toppunt van het wereldberoemde tolerante, diverse en vrouwvriendelijke (zolang het de eigen vrouw is, want die kan tegen een ‘grap’) Nederland tijdens de GP van Nederland te Zandvoort.

Reageer