Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Steeds meer studenten opgeleid tot PPLE

Uit cijfers van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat steeds meer studenten worden opgeleid tot PPLE. “We zien dat jongeren er steeds vaker van dromen om Politics, Psychology, Law and Economics te worden”, aldus UvA-woordvoerder Romke Diepvorst.

“Het aantal buitenlandse studenten in Nederland groeit elk jaar, dat zal een belangrijke rol spelen. In het buitenland is het al veel normaler om Politics, Psychology, Law and Economics te willen worden, maar ook hier begint die ambitie langzamerhand steeds vaker voor te komen”, aldus de woordvoerder. “Uit ons onderzoek blijkt dat dat te maken heeft met de droom van veel jongeren om iets te doen met politiek, psychologie, rechten en economie. Dat zelfs onze toekomstige koningin vanaf dit jaar wordt klaargestoomd tot PPLE, zegt natuurlijk genoeg.”

Toch is het niet zo dat iedere student wil worden opgeleid tot PPLE. "Er zijn ook nog genoeg jongeren die liever Future Planet willen worden", aldus Diepvorst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Politiek, psychologie, rechten en economie hebben weinig met elkaar te maken. Dat “meisje” van Oranje kan – net als haar vader – beter iets over geschiedenis leren, waardoor ze – net als haar vader – als waterstaatkundig ingenieur de kost kan gaan verdienen, voordat ze koningin wordt..