NOS

NOS

Staatssecretaris Van der Burg hoopt op ‘vrijwillige medewerking’ van staatssecretaris Van der Burg om situatie Ter Apel op te lossen

Staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg wil de staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg ‘niet dwingen’ om de vluchtelingencrisis in Ter Apel op te lossen. “Ik ervaar dwang als een nederlaag, dus ik hoop op vrijwillige medewerking.”

Het asielzoekerscentrum in Ter Apel is al maanden overvol en het aantal vluchtelingen dat zich gedwongen ziet buiten te slapen groeit nog altijd. Ondanks de stelselmatige problemen worden er nauwelijks daadkrachtige stappen ondernomen. Van der Burg: “Het zou goed zijn als de politiek met oplossingen komt, maar het is wat mij betreft wel echt een laatste uitweg om de verantwoordelijkheid voor problemen in het land bij de politiek leggen.”

De VVD-politicus is naar eigen zeggen druk bezig met een oplossing. “Nogmaals, ik wil staatssecretaris Van der Burg niet dwingen iets te doen, maar ik heb bijzonder weinig alternatieven. Vooralsnog blijf ik hopen op zijn vrijwillige medewerking.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten we de asieleisers vragen vrijwillig OP te ROTTEN.

Anders maar een dwangwet ofzo.

We kunnen het nog even in Denemarken vragen.
Die schijnen dit allemaal slimmer aan te pakken,
heb ik gehoord.

Reageer