Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Leuke uitjes waarmee je met het hele gezin geld kan verdienen

Het leven wordt steeds duurder: er is sprake van inflatie en de koopkracht daalt, dus vergeet je al snel om ook leuke dingen te doen met het hele gezin. Bovendien wordt het ook steeds moeilijker om een uitje te organiseren, omdat alles al zo duur is en er ook geld verdiend moet worden. Gelukkig zijn er genoeg uitjes en dagjes weg voor de hele familie die niet alleen ontzettend plezierig zijn, maar ook nog iets opleveren!

Met de kids naar het park, daar het gras maaien en ander gemeentelijk werk uitvoeren
Het park is, zeker op een warme zomerdag, de ideale plek om met je kinderen naartoe te gaan. Je kan er voetballen, tikkertje spelen of gewoon lekker zonnen. Als je dan toch een hele middag in het park bent, kun je de kinderen net zo goed ook even aan het werk zetten. Bijvoorbeeld door met het hele gezin het gras te maaien en ander gemeentelijk werk uit te voeren (denk aan afval oprapen en nabijgelegen heggen snoeien). Kassa!

Koeien melken in de kinderboerderij
De kinderboerderij is een heerlijke plek voor jong en oud. Lekker ravotten tussen de geiten, schapen, paarden, koeien, ganzen en konijnen; het is een ideale dagbesteding. Tussen het spelen en genieten door is het een kleine moeite om even tijd te maken voor het melken van een of meerdere koeien. De melk kun je doorverkopen, al dan niet op de zwarte markt. Zeker in deze tijd levert een grote kan melk toch al gauw een paar euro op. Lekker meegenomen.

Muntjes zoeken op het strand
Naar het strand gaan is goed voor de verkoeling en ontspanning. Toch is het voor de afwisseling fijn om naast het bakken ook een beetje te bewegen. Stip van tevoren een route uit die je wil gaan afleggen en neem voor de zekerheid een schep mee, voor grote vondsten die je misschien zal tegenkomen.Tip: houd een streefbedrag in je hoofd dat je moet halen voordat je naar huis gaat, zo weet je zeker dat je met genoeg geld naar huis zal vertrekken.

Naar het bos en daar tegen betaling honden van bezoekers uitlaten
Nederland heeft prachtige bossen die de perfecte bestemming zijn voor een gezinsuitje. Waan jezelf bijvoorbeeld in de groene omgeving van de Kaapse Bossen. Als je eenmaal daar bent is het een goed idee om vlak voor de ingang bezoekers met honden te spotten en ze een tijdje in de gaten te houden. Vervolgens, als ze vermoeid zijn, kun je een mooi aanbod doen om hun hond uit te laten. Zo ben je de hele dag bezig in de natuur, maar kan je toch genieten van al de natuur die Nederland te bieden heeft. Mogelijk kan je nog een extra service aanbieden, zoals de hond schoonmaken of trimmen.

Een mooie, lange fietstocht maken en onderweg boodschappen langsbrengen
Nederland is het ideale land om met het hele gezin lange fietstochten te maken. De infrastructuur is geweldig en doordat ons kleine kikkerlandje weinig heuvels heeft, is het ook voor kinderen betrekkelijk eenvoudig om een lang stuk te kunnen fietsen. Als je dan toch op de fiets zit, kun je net zo goed een Thuisbezorgd-tas meenemen en af en toe onderweg stoppen om boodschappen langs te brengen bij consumenten. Zo verenig je het aangename met het nuttige en hou je een mooi zakcentje over aan je uitje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Michel Doodeman en Xara Roelofs, geef zelf het goede voorbeeld. Ga bijvoorbeeld de boer op. Bewerk zijn akker, terwijl hij elders ter lande aan het protesteren is.
Ik ben benieuwd naar de ervaringen tijdens jullie werkvakantie.

Reageer
gravatar

Ik denk voor beiden aan een leuke vakantiebaan bij het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld als spoorveger bij ProRail of als baanveger bij Schiphol. Ze zitten daar te springen om personeel.