NOS

NOS

Mensensmokkelaars beloven vluchtelingen uitweg uit Ter Apel

'Voor vijfduizend euro krijg ik je hier weg'

Mensensmokkelaars hebben een nieuwe markt gevonden. De laatste weken duiken steeds meer van dit soort criminelen op in Ter Apel. Ze beloven wanhopige vluchtelingen om ze er weg te halen.

“Ik had al vier nachten buiten geslapen toen ik werd benaderd door een wat ongure man”, vertelt een Syrische vluchteling die anoniem wil blijven. “Hij zei dat hij mij voor vijfduizend euro weg kon krijgen uit Ter Apel. Hij zou me op een veilige manier naar Duitsland brengen, of naar Albergen. Ik vertrouwde het niet helemaal, dus ik heb nee gezegd. Maar ik weet dat anderen er wel zijn ingetrapt.”

De Groningse burgemeester Koen Schuiling kent de verhalen ook. “Ze vragen woekertarieven om mensen naar beschaafd gebied te brengen. Er worden gouden bergen beloofd, maar het vervoer vindt plaats in gammele busjes, waarin de mensen op elkaar gepropt zitten. Als zo’n busje door de politie onderschept wordt, zijn de smokkelaars al gevlogen.”

De VVD wil nu dat vluchtelingen uit Ter Apel worden opgevangen in de eigen regio. “Terugsturen naar Ter Apel zou natuurlijk onmenselijk zijn, maar we kunnen deze mensen ook niet toelaten in de rest van Nederland. Dan beloon je het businessmodel van de mensensmokkelaars”, zegt Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans. Hij wil dat het kabinet een deal sluit met Emmer-Compascuum.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus als er 50000 komen kosten die 50 miljard? Per jaar neem ik aan? En dat staat niet eens in de begroting van die heks? Dat klopt niet. Dat is 12,5% van de Rijksbegroting. Dat ze dat er zo maar uit laten. Je weet trouwens dat dit bericht satire is en je weet wat satire is?

gravatar

Goed op weg, in die orde van grootte.

Naar schatting 25 miljard,d per jaar voor niet westerse migranten.

Asieleisers natuurlijk relatief veel meer. Want alles graties, met voorrang.

gravatar

Het plan van BBB om het leegstaande Lelystad Airport in te gaan zetten is door het COA intern afgewezen.
‘veel te luxe, onoverzichtelijk , en dan overbetaalde leidinggevenden in Ter Apel veel dan te ver reizen ‘ aldus een anonieme medewerker.

‘Ideale locatie’ ook volgens Geert Wilders, startbanen kunnen dan nuttig ingezet worden met dagelijkse retour vluchten.

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-stelt-besluit-opening-lelystad-airport-met-twee-jaar-uit~ae1b4910/

Reageer
gravatar

Gouden bergen???
Ik beloof ze niet meer dan een vlotte verblijfsvergunning, gratis huis (met voorrang toegewezen), gratis inboedel, gratis nieuwe fiets+fietslessen, een levenslange uitkering, snelle gezinshereniging, toegang tot de madrassa voor hun kinderen, voldoende haatpaleizen in de buurt, gratis zorg en onderwijs, gratis zwemlessen, een jeugdhonk, een welkomstlied en een free-out-of jail-card want zielig. Daar beloof ik niets teveel mee, want dat is exact wat ze van jullie kk-lijers krijgen.

Reageer