NOS

NOS

Remkes: ‘Eigenlijk vooral over koetjes en kalfjes gepraat’

Het stikstofdebat wordt al weken achter gesloten deuren gevoerd. Op de vraag wat Johan Remkes met de belanghebbende partijen bespreekt, antwoordt hij dat ze het eigenlijk hoofdzakelijk over koetjes en kalfjes hebben gehad.

“Het gaat er gemoedelijk aan toe”, vertelt Remkes. “Na de koffie en misschien een sigaret gaan we babbelen. Overleggen, noem ik het ook wel eens. Maar echt overleggen is het niet hoor. Ik keuvel een beetje over koetjes en kalfjes en de aangeschoven partijen doen lekker mee.”

“Hebben jullie al gezien hoe lekker weer het is vandaag?” vraagt de politieke mastodont. “Ik vind het wel aan de warme kant, maar goed, als het straks winter is dan denken we allemaal met weemoed terug aan deze hitte. Zo gaat het bijna elk jaar. Zijn jullie eigenlijk nog weggeweest deze zomer?”

Remkes geeft toe dat hij vooraf eigenlijk heel andere zaken op de agenda had gezet: stikstof, klimaat, de vooruitzichten van ondernemers, en zegt dus in feite best verrast te zijn door de manier waarop de gesprekken zich uiteindelijk ontvouwen: “Kennelijk leeft bij veel mensen de behoefte om het over dit soort zaken te hebben. Of het nu boerenorganisaties zijn of natuurverenigingen of de Rabobank: mooie runderen en hun schattige jonkies staan overal in het land hoog op de agenda.”

Niet alle gesprekspartners zijn blij met de inhoud van de gesprekken. De agrarische lobby vindt dat het ‘echt wel ergens’ over mag gaan. Vooral zuivelcoöperaties en voedselexporteurs zijn hier fel in: “Het is echt niet dat we een hekel hebben aan koetjes en kalfjes, in tegendeel zelfs, maar moeten we het niet ook over de toekomst hebben?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch klopt dit ook niet helemaal want het is Oekraïne waar de aanvallen waarschijnlijk vandaan komen.

Dit soort organisaties is van a tot z geïnfiltreerd door Arabieren van de International school for Humanities van de Universiteit van Amsterdam.

Evenmin als Zeeuwse mosselen uit Zeeland komen zijn deze Nederlanders Nederlanders.

Politiek. Avaaz.
Avaaz is Perzisch (Iran) en in eerste plaats multicultureel georiënteerd, dat is het enige facet dat ze eruit halen links en rechts.

https://secure.avaaz.org/campaign/en/un_ban_attacks_loc/?cxRFXjb

This is insane – a huge nuclear site in Ukraine is under attack from rockets and shells! And here’s the really crazy thing. Bombing a nuclear plant isn’t explicitly banned under international law! UN nuclear negotiators are meeting right now – and in days they could make a crucial decision to protect nuclear sites worldwide from attack. Add your name to demand they act!

Dear friends,
We could be close to a terrifying nuclear catastrophe.

Russian invaders shelled a massive power plant housing six nuclear reactors in Ukraine – and the fighting’s getting more intense.

Reageer
gravatar

Ik denk liever zelf na en wens hier meer onderbouwing van. Het klopt niet. Een reset van de UvA is gewenst. Hoe komt deze persoon toch iedere keer door de totaal ontbrekende Speld beveiliging?

gravatar

Tijd winnen tot er in 2030/2035 nog niks is veranderd, behalve dat een gemiddeld appartement in pak hem beet Leeuwarden voor 6000 euro per maand exclusief servicekosten wordt verhuurd door Van der Wal Makelaardij.