Shutterstock / Garna Zarina

Shutterstock / Garna Zarina

Rico is echt een manusje-van-niks

Wie niets gedaan wil krijgen, moet bij Rico uit Losser zijn. Wat voor taak je ook voor hem hebt, hij maakt er een puinzooi van. Rico is echt een manusje-van-niks. Geen klusje is hem te makkelijk.

“Het zat er al van kinds af aan in”, herinnert Rico zich. “Mijn ouders zeiden altijd al ‘Tsjonge, jij kunt totaal niet overweg met gereedschap’. En als je je dat gepruts eenmaal echt eigen hebt gemaakt, dan verleer je dat de rest van je leven niet meer. Dat zit gewoon in je.”

Zijn twee linkerhanden en zwakke oog voor detail helpen Rico dagelijks om zo ineffectief een probleemveroorzakend mogelijk te werk te gaan. “Ze noemen mij ook wel multi-disfunctioneel”, lacht hij. “Moet ik er wel bij zeggen dat ik altijd alles tot in de puntjes weet te verpesten.”

Onlangs heeft Rico bij een bevriend stel nog een tafel gesloopt. “Ze vroegen of ik even naar het schilderij aan de wand kon kijken wat scheef hing, nou dat kon ik natuurlijk niet. Moet je net mij hebben.” Rico heeft op veel gelegenheden getoond bijzonder onbekwaam te zijn. Daar weet zijn beste vriend Rogier alles van: “Ja bij ons verving hij een lampje en viel in de hele wijk de stroom uit, bij een oom van hem ging hij een keer dakpannen leggen en sloopte hij op een of andere manier een spouwmuur. En toen we hem eens in het huis van zijn ouders bezig zagen, zat hij een dag later met 120.000 euro aan schade.”

Zonder enige trots bevestigt Rico het beeld dat zijn vrienden van hem schetsen. “Ja ik ben wel echt een onhandige Harry.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je moet eens weten wat ik heb aangericht met 10 jaar premierschap. Noem een onderwerp en het is crisis. Behalve de omvolking. Die gaat wel lekker.

Reageer