Pro Shots / Jules van Iperen

Pro Shots / Jules van Iperen

Steeds minder aandacht voor Nederlandse boeren in Oekraïense media

Wie de Oekraïense media een beetje volgt zou het niet zijn ontgaan: er is steeds minder aandacht voor het conflict tussen de Nederlandse boeren en de overheid. “Het is voor veel mensen toch een beetje een ver-van-hun-bed-show.”

“Je ziet helaas dat de aandacht minder wordt”, zegt West-Europadeskundige Bob Deenovski. “Veel Oekraïners gaan weer over tot de orde van de dag. Het warme weer, het luchtalarm, de schuilkelders, de genocide op hun eigen volk, dat soort zaken. Dat verderop in Europa een distributiecentrum wordt geblokkeerd, vinden ze wel erg, maar ze zijn er niet meer de hele dag mee bezig.”

Deenovski verwacht dat de aandacht de komende tijd nog meer zal verslappen. “Een krant als Segodnja rept vandaag met geen woord over de kritiek van boeren op Jan Paternotte. En op de nationale televisie zijn ze de hele dag druk met een of andere mensenrechtenschending jegens Oekraïense krijgsgevangenen. Dat zegt denk ik alles over de status van het stikstofprobleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In ieder geval zijn ze de eigenaar van hun eigen denken. Maar het zij de Oekraïnse president vergeven dat hij, net als vele miljoenen Nederlanders, “hun” niet als bezittelijk voornaamwoord erkent.

gravatar

Als reactie op deze onverschilligheid heeft een groot deel van de Nederlanders de Oekraïense vlag ondersteboven gehangen. Sommigen doet dat zelfs al maanden. Vooral in Zandvoort lijkt men helemaal klaar met de Oekraïners.

Reageer
gravatar

Beetje met CIA- en MI6 intelligence allerlei wegblokkades opwerpen. Maar momenteel is het stil, er lijkt een compromis in de maak, hetzelfde als de Speld voorspelde (maar dat is wat Spelden doen, blijkbaar): de FDF krijgt alles waarvan ze nooit duidelijk hebben kunnen maken dat ze het willen, er wordt afgesproken dat kinderen van boeren nog tot in de negende generatie overerfbaar megastallen mogen uitbaten en men drinkt een glas (havermelk), doet een plas (die ook stikstof bevat) en alles blijft qua gerechterlijke verboden op alle bouwprojecten als het was.

gravatar

Ik was laatst in Japan en de steun aan de boeren is daar echt hartverwarmend. Als ik het goed zag hing elke vlag daar ondersteboven!