Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Kabinet doet oproep aan Nederlanders: neem zoveel mogelijk water mee van vakantie in buitenland

Nederlanders die momenteel op vakantie zijn in het buitenland, wordt opgeroepen om zoveel mogelijk water mee te nemen naar Nederland. Het kabinet deed deze oproep bij monde van een woordvoerder.

“Aan alle Nederlanders die zich momenteel buiten de landsgrenzen bevinden”, klonk het. “We moeten ons schrap zetten voor een groot watertekort. Onze reserves moeten aangevuld worden. Vanaf nu is het pakken wat je pakken kunt, waar u ook bent.” Het kabinet vraagt om auto’s, treinen en vliegtuigen vol te proppen met flesjes water. “Zo veel u kunt dragen.”

Maar daar blijft het niet bij. De Nederlandse regering ziet graag dat er creatief omgesprongen wordt met de oproep. “Wij zijn een innovatief land. Alles wat we kunnen doen om water ons land in te krijgen is geoorloofd. Rol tuinslangen de grens over, laat uw zakken en koffers vollopen met water, maak kommetjes van uw handen en giet ze vol, doe alles om ons land te beschermen tegen de droogte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *