Nicka / Studio Speld

Let op: binnenkort komt er statiegeld op pony-pakjes

‘Dealers dragen hun steentje bij aan beter milieu’

Voor alle mensen die wel eens pony-pak bij een dealer halen opgelet: vanaf september dit jaar gaan dealers statiegeld vragen voor de verpakkingen. Op deze manier hopen dealers hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. De nachtreporter ging verhaal halen.

“Je moet gewoon met je tijd mee”, zegt een dealer die zich voorstelt als ‘die rooie’. “We moeten accepteren dat we met zijn allen de schouders eronder moeten zetten om een leefbare wereld achter te laten voor de volgende generatie. Het reduceren van gebruik van nieuw papier is een goed begin voor onze industrie. Het zou mooi zijn als de consument uiteindelijk zijn ponypak kan inleveren in de supermarkt.”

De nachtreporter sprak met mensen die blij zijn met het nieuws, zoals Barry uit Rotterdam. “Ik heb thuis nog 40 van die dingen liggen. Ik ben straks rijk.” Ook veel studenten lijken er naar uit te kijken. In veel studentenhuizen worden er kunstwerken van gebouwd of zijn balkons ontoegankelijk door de opslag van het verzamelen.

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *