Shutterstock / Drop of Light

Shutterstock / Drop of Light

Misstand aan Oekraïense kant brengt oorlog weer eens naar voorpagina’s

Voor het eerst sinds lange tijd staat de oorlog die Rusland is begonnen in Oekraïne weer eens op de voorpagina's. Aanleiding is een Amnesty-rapport over een misstand aan Oekraïense zijde.

"Mensen weten het wel met de Russische oorlogsmisdaden", zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. "Bombardementen, executies van burgers, marteling van krijgsgevangenen, verkrachting van vrouwen en kinderen: het is geen nieuws meer. Maar als Oekraïne óók iets fout blijkt te doen, heeft het natuurlijk nieuwswaarde."

Gelauff noemt het Amnesty-rapport een 'goede gelegenheid om aandacht voor de oorlog te behouden'. Dat lukt hem in ieder geval bij Krijn (39) uit Apeldoorn: "Het is mij weer duidelijk: waar er twee vechten, hebben er twee schuld. Die Oekraïners zijn ook geen lieverdjes."

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *