NOS

NOS

Belgische media: ‘Van Vleuten mooie winnaar, maar wat had een goede Evenepoel hier kunnen doen?’

Belgische media zijn het erover eens: hoewel Annemiek van Vleuten een mooie winnaar is van de Tour de France Femmes, zullen we nooit weten hoe het was gelopen als Remco Evenepoel had meegedaan. “Het was een parcours naar zijn hand. Het zal altijd de vraag blijven wat een goede Remco Evenepoel hier had kunnen klaarspelen”, schrijft Het Laatste Nieuws in een analyse.

Vooral in de laatste etappe had Evenepoel kunnen uithalen, schrijft de krant. “De Super Planche des Belles Filles is echt een klim voor hem: steil, niet al te lang. Een renner als Evenepoel trapt daar zo een tijdje 7 watt per kilogram weg, terwijl Van Vleuten met moeite 5.3 watt haalt. Het is beslist geen zotte gedachte dat als Evenepoel acte de présence had gegeven, híj misschien wel op dat hoogste treetje gestaan had.”

Ook bij het Vlaamse wielerprogramma Vive le Vélo was er eensgezindheid. “Ik had het wel willen zien”, zegt oud-wielrenner Dirk De Wolf. “Laat ik het zo zeggen: als je Luik-Bastenaken-Luik en de Clásica San Sebastian met zoveel overmacht kan winnen, kun je ook de Tour de France Femmes winnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *