chayanuphol / Shutterstock

chayanuphol / Shutterstock

6 typen vingerwerk in verschillende maten van vochtigheid

Nattevingerwerk komt in vele soorten en maten, vooral in vele maten van vochtigheid. Maar daar wordt nog te weinig onderscheid in gemaakt. Over het algemeen geldt: hoe natter de vinger, hoe preciezer het werk. Soms past nattevingerwerk niet helemaal bij wat je aan het doen bent en wil je iets preciezer zijn of juist minder precies. Hier een overzicht van de zes verschillende typen vingerwerk, van droog naar doorweekt.

Drogevingerwerk

Heel slordig werk. Als het op deze manier gaat, heeft niemand er wat aan. Het werk kan net zo goed niet gebeuren.

Klammevingerwerk

Goed bedoeld maar onbetrouwbaar werk. Geheel op gevoel uitgevoerd. Niet prettig voor anderen en eigenlijk ook niet voor jezelf.

Vochtigevingerwerk

Werk waar enigszins over is nagedacht. Alsnog minder precies dan nattevingerwerk maar het ligt er niet ver vandaan. Ideale vorm van vingerwerk wanneer snelheid belangrijker is dan precisie.

Nattevingerwerk

Niet erg precies werk, maar goed genoeg voor de klus. De gouden standaard die in de regel volstaat. Het is zeg maar uit de losse pols. Nouja, niet helemaal los natuurlijk. Half stroef, maar nog wel een beetje soepel.

Doorweektevingerwerk

Precies werk. Je huid gaat rimpelen en je vingerafdruk vervaagt. Hier kunnen mensen wat mee. Pas wel op dat je niet in een burn-out beland. Onthoud dat nattevingerwerk soms ook gewoon dikke prima is.

Uitmelkbarevingerwerk

Extreem precies werk dat teveel tijd kost en zijn doel voorbij schiet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *