Shutterstock / fotoandrius

Shutterstock / fotoandrius

Van der Wal steekt boerderij in brand in poging steun bevolking te winnen

Christianne van der Wal heeft donderdagavond een boerderij in Frieschepalen in brand gestoken. De minister voor Natuur en Stikstof hoopt op die manier de steun van de bevolking te winnen voor haar plannen.

“Mijn aanpak staat of valt met draagvlak”, benadrukt de VVD-minister, terwijl ze tevreden toekijkt hoe meerdere stallen in vlammen opgaan. “Ik heb geprobeerd dat op mijn manier te doen, maar Nederland lijkt vatbaarder voor een goede fik. Nou, ik denk niet dat ik het in Den Haag altijd beter weet, dus dan gaan we het zo doen.”

Voorbijgangers kunnen waardering opbrengen voor de actie van de bewindsvrouw. “Het is niet goed te praten, maar ik snap haar wel”, zegt een man die zijn hond uitlaat. “Als de boeren niet willen luisteren, dan kan het niet anders. Ik vind het wel wat hebben, die nieuwe bestuurscultuur.”

Van der Wal heeft op andere plekken in het land asbest bij boerderijen gedumpt en stapels dossiers in brand gestoken. Ook heeft ze enkele prullenbakken van het ministerie op boerenerven geleegd. “Zonder levensvatbare natuur wordt het een rotzooi in Nederland”, zegt ze strijdbaar, met een correcte Nederlandse vlag aan haar dienstauto. “Gebruik gewoon je bestuurdersverstand.

”De politie zegt weinig tegen de acties van de minister te kunnen doen. “Ze heeft het recht om te regeren”, stelt politiechef Willem Woelders. “We houden een oogje in het zeil, maar tot nu toe gaat het er gemoedelijk aan toe.”

Boeren die de troep van Van der Wal willen opruimen, worden geïntimideerd door ambtenaren van het ministerie van LNV. De minister begrijpt dat wel. “Democratisch tot stand gekomen beleid dwarsbomen is landverraad”, schreeuwt ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Cultuurverrijking is het mooiste wat er is. Als die boeren eenmaal zijn opgekankerd regelen wij voor u een asielzoekerscentrum in de buurt. Stem D66!

Reageer