Flickr / robotpolisher

Flickr / robotpolisher

Groepje dat Kubb speelt geïntimideerd door groepje dat Spikeball speelt

De knappe dertigers Masha, Ben, Jake en Alex zijn niet anders gewend dan dat ze het middelpunt van belangstelling zijn tijdens hun wekelijkse potje Kubb in het Amsterdamse Oosterpark. Gestoken in broeken van Mr Marvis hebben ze altijd de grootste lol en weten zich daarbij altijd verzekerd van begeerlijke blikken van het vrouwelijk schoon. Maar nu deze zaterdag duiken ineens vier andere knappe jongens op. In hun handen een bal en een trampoline.

“Vinden jullie het erg als wij hier Spikeball komen spelen?”, vraagt een licht getinte jongen met ontbloot bovenlichaam. “Ik ben half Braziliaans en ben net iets knapper dan jullie. Ik hoop dat het geen probleem is.”

“Wij drinken Apple Bandit”, werpt Jake stoer tegen. Hij ritst zijn tas open en haalt er een flesje cider uit. “Apple Bandit”, zegt de Braziliaanse jongen en hij forceert een glimlach. “Wij drinken ook Apple Bandit, alleen dan 0.0.”

“Wij zijn moderne vaders”, probeert Alex nu, terwijl hij de kralenarmband laat zien die zijn dochter voor hem heeft gemaakt. “En we doen aan papadag”, vult Masha aan. Even zijn de Spikeballers stil, maar dan stapt een jongen met lang goudblond haar en een arm vol tatoeages naar voren. “Wij doen elke week twee papadagen.”

Verslagen kijkt de vriendengroep toe hoe de nieuwkomers hun trampoline uitstallen en luid lachend om de trampoline beginnen te springen. “Jullie zijn vier stomme intolerante mannen”, schreeuwt een vrouw richting de Kubb-spelers. Ze spuugt op de grond. Een traan biggelt over de wang van Masha. “Zullen we weggaan?” oppert hij met een snik in zijn stem. “Er is geen plek meer voor ons in dit park.”

En daar vertrekt de vriendengroep met hun spelletje Kubb in de hand, voor altijd verstoten uit het Oosterpark van Amsterdam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *