NOS

NOS

Iedere hoop mest op snelwegen staat symbool voor 1 zetel van BBB

Het is inmiddels de derde dag op rij dat boeren in het hele land hopen met hooi, asbest en mest op de snelwegen hebben gedumpt. Weinig mensen begrijpen waar het voor nodig is om tot zulke heftige acties over te gaan, maar er zit wel degelijk enige symboliek in de nieuwste golf van boerenprotesten: iedere hoop mest op de snelwegen staat symbool voor één zetel van de Boeren Burger Beweging.

“Er is best goed over nagedacht”, analyseert politiek commentator Xander van der Wulp. “Het lijkt iedere dag wel meer te worden, die smerige, dampende mesthopen op onze snelwegen. En dit loopt precies synchroon met het uitdijende aantal zetels van BBB. Veel mensen roepen wel heel makkelijk van: waar slaat dit op. Maar als je er even bij stilstaat en probeert verder te kijken dan die smeulende hopen op de snelweg, dan zie je hierin een waarschuwing: als dit zo doorgaat dan zal de beweging van Caroline van der Plas ons hele land vervuilen met zijn huichelachtige bagger. Echt een zeer treffend protest als je het mij vraagt.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

en zeg nou zelf, zo’n nieuwe vinex hoogbouw vol import kansarmen is toch veel leuker dan groene weiden met Nederlandse koeien ?

die boeren begrijpen gewoon niet dat heel veel Nederlandse media allang een kant hebben gekozen en dat is de betonrot kant.. ‘weg met dat gras en meer beton en importvolk’ en BBB wordt te groot dus die mot kapot volgens linkse bedreigertjes.

Reageer