Shutterstock / Jacob Lund

Shutterstock / Jacob Lund

Bedriegt schijn of lijkt dat alleen maar zo?

Soms lijkt het alsof schijn bedriegt, maar is dat echt zo? Volgens Neerlandicus en hoogleraar Maria Draijer van de Rijksuniversiteit Groningen is dat twijfelachtig. “Het heeft in ieder geval alle schijn tegen.”

Draijer liet haar licht over de kwestie schijnen toen ze erachter kwam hoeveel mensen gewoon maar wat roepen. “Heel veel mensen beweren te pas en te onpas dat schijn bedriegt. Gevoelsmatig is dat inderdaad vaak het geval. Maar als je erover nadenkt is dat precies het probleem: het lijkt zo, maar het is niet zo.”

En de mensen die ondanks alles blijven volhouden dat schijn bedriegt? Draijer: “Schone schijn.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *