lassedesignen/Shutterstock

lassedesignen/Shutterstock

Woke DJ draait alleen maar kutnummers van andere witte artiesten uit geboorteplaats Breda

Is wokeness te ver gegaan? Dat vraagt de nachtreporter zich af nu hij een witte dj uit Breda is tegengekomen die enkel en alleen kuttmuziek draait van andere witte artiesten uit zijn geboorteplaats. “Alleen maar rotmuziek van Tiësto en Hardwell, waar slaat dat nog op?“, moppert de nachtreporter. “Cultural appropriation is echt vol-lé-dig doorgeslagen.”

Toch wordt de nachtreporter later op de avond nog iets milder, als de dj ook wat exotischer muziek opzet. “Ah, ok, muziek van Martin Garrix uit Amstelveen. Ik had mij vergist. Zó zuiver in de leer is hij nu ook weer niet.”

DJ Daan zelf blijft laconiek onder de kritiek. “Ik vind het gewoon heel belangrijk om dichtbij mijn roots te blijven snap je. Ik denk niet zozeer in termen van woke of niet-woke: ik wil gewoon zieke trance draaien van witte mensen. Zij hebben per slot van rekening house en techno en trance uitgevonden.”

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Verstand van de muziek-cultuur en het ontstaan ervan heeft hij blijkbaar ook niet.
House is in de begin jaren 80 ontstaan in Chicago.
Techno is ontstaan in Detroit bij The Bellville Three.
En Trance is weer een aftreksel van House en Techno met invloeden van NewWave Sound.
Check your facts, DJ Lamlul.

Reageer
gravatar

De ironie van het niet begrijpen van ironie….isn’t it ironic? Zoals de tekstschrijver van Alanis Morrissette zou opmerken.