Studio Romantic / Shutterstock

Studio Romantic / Shutterstock

VWS selecteert ambtenaren die eventuele celstraf moeten uitzitten om appjes geheim te houden

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is begonnen met het selecteren van de ambtenaren die een eventuele celstraf moeten uitzitten als dat nodig is om de appjes rond de Sywert-deal geheim te houden. Volgens minister Ernst Kuipers is de lijst binnen enkele weken klaar.

“We moeten voorbereid zijn op de volgende stap”, zegt Kuipers. “Nu kunnen we de appjes nog voor onszelf houden door dwangsommen te betalen, maar we kunnen er niet van uitgaan dat die strategie houdbaar is. Als de rechter besluit om celstraffen op te leggen, wil ik dat meteen duidelijk is welke ambtenaren die gaan uitzitten.”

“De overheid, het ministerie van VWS en minister Ernst Kuipers zelf krijgen nogal eens het verwijt te afwachtend te zijn”, zegt politiek commentator Wouter de Winther. “In deze kwestie wil het ministerie laten zien dat men wel degelijk doortastend kan optreden en met scenario’s kan werken. Als de wil er maar is. En dat is hier duidelijk het geval.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *