Yulia Raneva / Shutterstock

Yulia Raneva / Shutterstock

Finn (8) plast onderweg naar camping bosbrand uit en ontvangt hoge Franse onderscheiding

Goed nieuws voor Finn (8) uit Kesteren. Hij plaste onderweg naar zijn vakantiebestemming in de buurt van Gironde een brand uit die op het punt stond een aantal nabijgelegen dorpen in de as te leggen.

Bij de heroïsche plaspauze van Finn kwam naar schatting zo’n 400 hectoliter urine vrij. De leerling van groep 5 was al sinds Hazeldonk niet meer naar de wc geweest. Volgens zijn vader kon hij het best even ophouden tot ze bij de camping waren. Daarbij bracht hij argumenten in als “stel je niet zo aan”, “je kunt straks de hele vakantie nog plassen” en “hadden we je maar nooit gekregen”.

Een woordvoerder van de Franse brandweer denkt daar heel anders over. “Het is juist goed dat de ouders van Finn hem hebben gekregen, want zonder hem waren er mogelijk nog honderden huizen afgebrand. Maar ik zie natuurlijk ook dat Nederlandse kinderen op een bijna klinisch niveau vervelend zijn, dus ik begrijp heel goed dat ouders dikwijls met spijt en weemoed terugdenken aan de tijd dat ze nog geen kinderen hadden.”

De Franse meteorologische dienst verwacht deze zomer nog meer bosbranden: “Door de opwarming van de aarde zijn onze bossen steeds kwetsbaarder voor grote natuurbranden. Verder is het niet aan ons om te bepalen of de ouders van Finn al dan niet de zwangerschap hadden moeten afbreken. Wat ons betreft is dat een hele persoonlijke keuze, en is het niet aan de Franse meteorologische dienst om daar een oordeel over te vellen. In het algemeen durf ik wel te stellen dat de afwijzing van zijn vader mogelijk heeft bijgedragen aan de fermheid van de straal van Finn, waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het oké is om je kind een slecht gevoel over zichzelf te geven, maar toch eigenlijk ook wel.

Finn zelf blijft nuchter onder zijn prestatie: “Graag gedaan.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *