Monkey Business Images / Shutterstock

Monkey Business Images / Shutterstock

Totale verlichting bereikt: deze man gelooft niet langer dat vakantie leuk hoeft te zijn

In zijn omgeving wisten ze niet wat ze meemaakten: Corné leek wel een herboren mens, zo tevreden, zo vol wijsheid, zo geaard. De reden? Corné heeft ontdekt dat vakantie helemaal niet leuk hoeft te zijn.

“Mijn derde oog ging open toen ik middenin de stress zat van wederom een vakantie te regelen voor het hele gezin. Oppas voor de poes, een tent die groot genoeg is om ook de schoonouders in te herbergen, op tijd vrij vragen, tests doen, vluchten en campings boeken, een huurauto ter plekke. Ik herinnerde me hoe het vorige keer voelde toen we op vakantie waren, en ineens snapte ik het: vakantie hoeft helemaal niet leuk te zijn.”

Corné is sindsdien een illusie armer, maar een rustig gemoed rijker. “Alles aan vakantie is verschrikkelijk”, zegt Corné, “De voorbereiding, de reis, het er zijn zelf. Nu ik dit weet kan ik het accepteren voor wat het is. Een tijdelijke staat van zijn. Je op een andere plek ongeveer hetzelfde voelen, maar met eten dat je niet kent. Het is goed zo. Het hoeft slechts te worden ondergaan.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *