Shutterstock / LightField Studios

Shutterstock / LightField Studios

Gas besparen? Sluit na dinsdag ramen en deuren om hitte tot en met winter vast te houden

Wil jij komende winter écht gas besparen? Dan kan je daar het beste nu al mee beginnen. Zorg ervoor dat je de hitte die er dinsdag aankomt vasthoudt in je huis en je zit er in de winter warmpjes bij. Het is hartstikke zonde om de hoge temperaturen verloren te laten gaan, zeker gezien de huidige gascrisis.

De truc is om dinsdag op het heetst van de dag alles open te zetten en zodra het begint af te koelen de boel te sluiten en gesloten te houden tot en met maart 2023. De echte koukleumen onder ons die te pas en te onpas naar de thermostaat grijpen, kunnen de boel het beste gesloten houden tot en met eind april of begin mei.

Je bewaart de hitte het makkelijkst in goed afsluitbare ruimtes in je huis zoals de badkamer, de koelkast en de slaapkamer van je jongste. Wil je nog meer warmte opslaan? Schroef dan een paar lege drankflessen en jampotjes open en zet die in de tuin of op het balkon. Draai de flessen en potjes dicht voordat de temperatuur onder de 35 graden zakt en geef ze een mooi plekje op de vensterbank.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *