Shutterstock / Gonzalo Keogan / Sunny studio

Shutterstock / Gonzalo Keogan / Sunny studio

Nederlanders verruilen heerlijk zomerweer voor extreme hitte en bosbranden Zuid-Europa

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat veel Nederlanders niet kunnen wachten om het perfecte Hollandse zomerweer te verruilen voor de extreme hitte en bosbranden van Zuid-Europa.

Zo ook het echtpaar Els en Bart. Zij gaan met hun twee kinderen naar het departement Bouche-du-Rhône in Zuid-Frankrijk. “Ja heerlijk om te kunnen ontsnappen aan het idyllische Nederlandse zomerweer”, zegt Els. Bart laat een nieuwsbericht op zijn telefoon zien. “De natuur is daar al helemaal geel en doods en het risico op bosbranden is levensgroot. We staan te popelen om het zonovergoten Nederland met zijn gematigde temperaturen achter ons te laten.”

De vriendinnen Lieke, Esmat, Joyce en Sophie gaan nog iets verder en verruilen de licht bewolkte Nederlandse lucht voor de verzengende Spaanse zon. “In het binnenland van Spanje kan het wel 45 graden worden. Zo heet dat je jezelf klam door de lucht voelt bewegen en niks meer kan doen. Kom daar maar eens om in Nederland. Hier blijft het meestal rond de 25 graden. Dat geweldige zomerweer gaat mooi aan ons voorbij.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *