JosvanE/Wikipedia

JosvanE/Wikipedia

Wielerklassieker Hendrik-Ido-Ambacht dit jaar voor het eerst weer georganiseerd

De wielerklassieker Hendrik-Ido-Ambacht – volgens kenners minstens zo iconisch als Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix – wordt dit jaar voor het eerst sinds 1977 weer georganiseerd, zo onthult Eurosport.

De eendaagse wielerronde Hendrik-Ido-Ambacht wordt verreden in het gelijknamige dorp en zal dezelfde route als voorheen kennen: eerst moeten de renners langs het huis van Hendrik, daarna gaat het bergopwaarts richting het pied-à-terre van wijlen Ido en uiteindelijk ligt de finish zoals gewoonlijk voor de deur van de ambachtelijke bakkerij Het Vuistje. Ondertussen komen de renners onder meer langs Winkelcentrum De Schoof en het woonhuis van oud-voetballer Joop Hiele.

De precieze datum van de ronde, die precies 12,3 kilometer telt, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk vindt de wielerklassieker plaats na de Vuelta zodat alle grote namen tijd hebben om mee te doen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *