Dutchmen Photography - Shutterstock.com

Dutchmen Photography - Shutterstock.com

Kabinet past stikstofplannen aan: theatersector dicht

Na wekenlange demonstraties van de boeren is het kabinet overstag: de stikstofplannen worden aangepast. Niet langer moet de veestapel inkrimpen, in plaats daarvan gaat de theatersector dicht.

“Op lange termijn gaan we de stikstofdoelen inderdaad niet halen”, bekent premier Rutte. “Maar op korte termijn zijn we wel af van een heleboel gezeik. Ministers bedreigen, de voedselvoorziening in gevaar brengen, natuurgebieden vernielen…met alle respect: maar dat zie ik Sanne Wallis de Vries nog niet doen.”

Ook D66 sluit zich aan bij het plan om alle theaters te sluiten. Rob Jetten: “Als ze al bij je huis komen, is het hooguit met een kritische spoken word van een Albanese vluchteling. Dat kan ik wel hebben. Sterker nog: dat vind ik wel gezellig. Mijn adres kun je krijgen via DM.”

De politie is alvast de knuppels aan het invetten. “Vanuit het corps is er traditioneel weinig sympathie met de theaters. Dus als ze al gaan demonstreren, kunnen we er weer onbezorgd op los slaan.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe moet dat dan met die Speld-voorstellingen in de theaters? Ik had net 72 kaartjes gekocht voor de voorstelling in Swifterbant (voor de zwarte markt).

Reageer
gravatar

Romeo’s (die onherherkenbare weekend overwerk mep agenten) en gewone overspannen schietgrage veldwachters, worden momenteel speciaal hiervoor getraind met oude beelden van het Doebrovkatheater in Moskou en de gijzeling in Beslan.
‘wij vrezen dat theatertuig, ondanks de stikstof, toch een voorstelling willen bijwonen en derhalve de openbare orde willen verstoren ‘ aldus een geëmotioneerde leidinggevende ambtenaar in uniform aan tafel bij knulletje Renze (die ook duidelijk iets heeft tegen onze boeren)

WimXP

Reageer