Studio Speld/Shutterstock

Studio Speld/Shutterstock

Zorgpersoneel krijgt drukknop voor hulp bij hoge werkdruk

Door grote tekorten in de zorg heeft zorgpersoneel het steeds drukker en dat leidt tot stressvolle situaties. Nieuw personeel kan zo snel niet geregeld worden, maar zorgpersoneel krijgt binnenkort wel de beschikking over een knopje waarmee ze om hulp kunnen vragen als ze de werkdruk niet meer aan kunnen.

“Het knopje is niet compleet onbekend voor het zorgpersoneel, maar deze keer staan ze aan de andere kant van het proces ervan”, zegt een initiatiefnemer van het idee. “In dit geval hoeven ze juist niet aan de bak te gaan wanneer er gedrukt wordt, maar mogen ze zelf eens een keer drukken. We gaan ervan uit dat dit uiteindelijk bij veel zorgpersoneel in ziekenhuizen voor rust en opluchting zorgt.”

“Wat er precies gebeurt weten we niet”, zegt verpleegkundige Jannie. “Maar wel fijn dat we op een knopje kunnen drukken.”

De zorg heeft je nodig. Bekijk alle zorg vacatures bij Medi Interim en vind jouw perfecte medische match.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *