CDA: ‘Wij hebben 20 jaar niks gezegd over stikstof, maar luisteren ho maar’

CDA: ‘Wij hebben 20 jaar niks gezegd over stikstof, maar luisteren ho maar’

CDA: ‘Wij hebben 20 jaar niks gezegd over stikstof, maar luisteren ho maar’

Partij voelt zich als zwijgende in de woestijn

Het CDA heeft vandaag een kritische noot gekraakt richting Nederlandse boeren. Volgens de partij heeft het al vanaf het begin van deze eeuw niks gezegd over de stikstofproblematiek, maar was dat aan de oren van de boeren niet besteed. “Luisteren ho maar”, klinkt het verwijtend vanuit het kamp van de christendemocraten.

“We hebben jaar in jaar uit onze lippen stijf op elkaar gehouden, maar er is geen boer die daarnaar heeft geluisterd. Dan roep je het ook wel een beetje over jezelf af. Boeren hebben alle ontbrekende signalen veel te makkelijk naast zich neergelegd”, zegt partijleider Wopke Hoekstra.

Het CDA is van origine een partij die goed ligt bij de boerenachterban, maar vindt dat juist die achterban beter moet luisteren naar de waarschuwingen die de partij niet afgeeft. Hoekstra: “We voelen ons echt een zwijgende in de woestijn. We hebben twintig jaar lang met geen woord gerept over stikstof en alle rapporten die ons daarover informeerden vakkundig onder het tapijt geschoven, maar daar waren alle betrokken partijen gewoon blind voor. En nu deze stikstofplannen op tafel komen, hebben wij het opeens gedaan.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is er ook een politicus die überhaupt kan uitleggen wat het probleem is als ‘de stikstof uitstoot’ (wat precies) nu hoger is dan een of andere verzonnen norm?

Reageer