Tourliefhebbers kijken reikhalzend uit naar 7e etappe naar Schans des Belles Filles

Tourliefhebbers kijken reikhalzend uit naar 7e etappe naar Schans des Belles Filles

Tourliefhebbers kijken reikhalzend uit naar 7e etappe naar Schans des Belles Filles

De Tour de France staat op het punt te beginnen en dat betekent dat de wielerkoorts weer toeslaat bij liefhebbers van de koers. Met name de zevende etappe is er een waar iedereen naar uitkijkt, omdat La Schans des Belles Filles in het parcours is opgenomen: een schans van ruim een kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 22%.

De noviteit zorgt voor de nodige kriebels bij de echte wielerfanaten. Journalist Thijs Zonneveld spreekt van een ‘revolutionaire noviteit’: “Natuurlijk hebben we een kasseienrit en een brug van achttien kilometer waar grote kans op waaiers is, maar finishen met een spectaculaire schanssprong, dat is echt het hoogtepunt van deze ronde. Die sprong kan je klassement maken of breken.”

Parcoursbouwers oogsten veel lof voor deze spectaculaire vondst en de meeste kijkers tellen de dagen af dat ze hun helden over de finish kunnen zien vliegen. Toch is er ook kritiek: in het peloton wordt gesuggereerd dat een schans in het parcours in het voordeel zou zijn van schansspringer Primož Roglič.

Het routeboek van deze spectaculaire etappe is afgedrukt op dit hoogwaardige limited edition shirt van La Machine en De Speld Sport. Bestel het shirt hier.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *