Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Ziekenhuizen voorspellen drukte: ‘Kom ruim 4 uur voor je spoedoperatie in de rij staan’

Ziekenhuizen zijn bang voor grote drukte door het oplopende tekort aan zorgpersoneel. Ze roepen daarom op om voortaan vier uur van te voren aanwezig te zijn voor een spoedoperatie.

Voor ziekenhuizen van Rotterdam tot Nijmegen tot Amsterdam staan inmiddels meterslange rijen. De wanhoop straalt van de gezichten af, maar mensen proberen de moed erin te houden. “Ik sta hier al sinds 06:00 uur”, vertelt een vermoeide vrouw, die wacht om geopereerd te kunnen worden na een ongeluk. Ze heeft nog honderden wachtenden voor haar. “Ik probeer de tijd te doden met een kruiswoordpuzzel. Die mocht ik lenen van een andere patiënt die liever het ziekenhuispersoneel ging uitschelden. We maken er maar het beste van, zo’n operatie heb je tenslotte maar één of twee keer per jaar.”

De zorg heeft je nodig. Bekijk alle zorg vacatures bij Medi Interim en vind jouw perfecte medische match.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *