NOS

NOS

Veel boeren zijn niet onder de indruk van boetes: ‘wij zijn namelijk miljonair’

'Lezen jullie nooit de krant of zo?'

De boeren die snelwegen hebben geblokkeerd en hooibalen hebben verbrand voor gemeentehuizen zijn niet erg onder de indruk van de boetes die ze daarvoor hebben gekregen. “Velen van ons zijn namelijk miljonair.”

“Lezen de autoriteiten nooit de krant of zo?”, legt veehouder Aart Geertsma uit. “Wij zijn niet zo onder de indruk van geldboetes. 20 procent van ons is miljonair, van de melkveehouders zelfs 40 procent. We krijgen Europese subsidies, hebben speciale belastingregelingen, dus een boete kan er bij ons makkelijk vanaf. Wij hebben financieel best wel wat armslag. Zo zie je maar weer hoe slecht geïnformeerd Nederland is over het boerenbestaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Die boeren snappen blijkbaar niet dat het recht om de wet te overtreden uitsluitend is voorbehouden aan de overheid!

Gelukkig heb ik die sukkels van de politie in dienst om erop te kloppen. Hehehe.

• Reageer
gravatar

Breppo, heb je ook al een gratis huis van Hugo? Of ben je onvoldoende wokerig? Je neven mogen ook komen (als ze uit de gevangenis zijn)