Studiospeld, Shutterstock/Michael Gancharuk,Astrid Gast

Studiospeld, Shutterstock/Michael Gancharuk,Astrid Gast

Automobilisten rijden massaal door weilanden naar hun werk

'Niemand houdt ons tegen!'

Automobilisten kiezen vandaag massaal de weilanden om naar hun werk te gaan. Met name rond het Gelderse dorp Stroe rijden er veel auto’s tussen de koeien.

“Respect voor de automobilist!” roept een man in een zilvergrijze Hyundai terwijl hij met 100 kilometer per uur over het terrein van veehouder Geurts rijdt. “Niemand houdt ons tegen!” De ANWB had forenzen eerder opgeroepen de weilanden links te laten liggen, maar stelt nu dat het iedere automobilist ‘zelf zijn of haar keuze maakt’.

De politie zegt weinig tegen de actie te kunnen beginnen.

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. Ook steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, wij hebben als Kabinet vandaag besloten om de snelwegen louter te bestemmen voor landbouwvoertuigen. Het is namelijk voor de politie makkelijke om een automobilist op de snelweg te verbaliseren dan een boer in een landbouwtrekker.