fotografiekb / Shutterstock

fotografiekb / Shutterstock

Dit is het extreem vreedzame programma voor het boerenprotest

Het zal u niet ontgaan zijn: morgen trekken de boeren naar Barneveld om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het programma is reeds bekendgemaakt, maar wat gaat dat precies betekenen? Wij leggen het stap voor stap uit. Zo ga jij goed voorbereid niet de weg op!

6:00 – 11:30 Alle wegen in de wijde omtrek van Barneveld staan muurvast
Inloop in Barneveld is van zes tot half twaalf ‘s ochtends. Hoewel de organisatie heeft opgeroepen om niet met de trekker de snelweg op te gaan en de regels netjes te volgen, zal dit betekenen dat de wegen rond Barneveld volledig dicht zullen slibben. Neem het begrip ‘rond Barneveld’ zo ruim mogelijk. Ook op Vlieland staat het naar verluid vast.

6:02 Eerste poppen verschijnen aan viaducten
De organisatie heeft de route naar Barneveld uitgestippeld door poppen aan het viaduct te hangen. De boeren hoeven alleen maar deze poppen te volgen om in Barneveld uit te komen.

8:00 Burgemeester van Barneveld overmand
Het eerste half uur wisten de autoriteiten de boel nog redelijk in goede banen te leiden. Er zijn nu echter zoveel trekkers naar het dorp getogen, dat er geen houden meer aan is. Veel boeren beginnen voorzichtig met ludieke leuzen als ‘Daar moet een galg omheen’ en ‘Stikstofpussy kk*Joden!’.

12:00 Start motivational sprekers

De eerste sprekers zullen de toegestroomde boeren toespreken. Tevens het startsein om de flesjes drank die de organisatie uitdrukkelijk had verboden toch open te trekken.

13:25 Verbinding: Caroline van der Plas!
Op zoek naar verbinding en nuance spreekt Caroline van der Plas de menigte toe. Aan welke kant staat zij eigenlijk? We horen het vanmiddag!

14:15 Vreedzame escalatie
Tot nu toe hebben de sprekers weliswaar fel, maar fair gesproken. Precies zoals de organisatie beloofd had. Om 14:15u zal echter Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever het podium betreden, waarmee direct over zal worden gegaan tot escalatie. Voor de escalatie is ongeveer twee uur ingeruimd, maar hou rekening met enige uitloop.

16:00 Volledige escalatie
Om de sympathie voor de boeren verder te verspelen loopt het nu volledig uit de hand. Politici worden met de dood bedreigd, en er zullen vernielingen en brandstichting plaatsvinden. En dan moe en voldaan de lange weg naar huis inzetten. Politiek Den Haag is overtuigd.

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. Ook steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hopelijk kunnen we het laten escaleren. Dan kunnen we FDF tenminste tot terroristische organisatie bestempelen… Maken jullie er alvast een nieuwsitem van NPO?

Reageer