Studio Speld / Pro Shots - SIPA USA / Shutterstock

Draghi, Scholz en Macron komen persoonlijk niet-geleverde wapens afleveren in Kiev

Het Westen heeft nog maar tien procent van het aan Oekraïne beloofde materieel naar het belegerde land gestuurd. De Europese leiders Mario Draghi, Olaf Scholz en Emmanuel Macron steken hand in eigen boezem en zijn vandaag met een trein vol wapens naar Kiev gegaan om het wapentuig persoonlijk af te leveren bij president Zelensky.

“We schaamden ons kapot natuurlijk”, laat Macron weten. “Dus we hebben zoveel we konden dragen in de trein gepropt; afweergeschut, drones en een paar pantserhouwitsers.” Vanmorgen vroeg kwamen de leiders aan in Kiev, waar ze een deel van de beloofde wapens alsnog ceremonieel overhandigden aan de Oekraïense strijdkrachten.

Een schuldbewuste Olaf Scholz excuseerde zich bij Zelensky en hoopt dat dit gebaar opgevat kan worden als teken van goede wil. “Het maakte de treinreis wel wat minder comfortabel. De treincoupé stond hartstikke vol. Het zit toch wat minder lekker als er een loop van een tank in je zij port. En dan heb je ‘s nachts ook nog eens zo’n snurkende Italiaan boven je liggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh, dus de twee opblaasbare pantserhouwitsers kun met een eenvoudige fiets- of luchtbeddenpomp worden opgeblazen. Ik bedenk mij net, dat ze wel met scheerlijnen moeten worden vastgezet anders waaien ze weg.

gravatar

Schei es uit met die prietpraat Steeds. Je begint op een repeterende lawaaipapegaai te lijken. Vanaf vandaag word je aangesproken als De heer Sleets.