Shutterstock/dropStock,acob.OFC,Kitawit Jitaton, PHOTO JUNCTION

10 dingen waar géén tekorten aan zijn

Alle nieuwsberichten over tekorten stemmen pessimistisch. Tijd voor een positief tegengeluid! Hierbij een opsomming van alle dingen waar géén tekorten aan zijn.

1. Zout water.
Iedereen loopt maar te klagen over droogte en zoetwaterschaarste, maar kijk eens om je heen. Letterlijk de hele zee is gevuld met zout water. Bovendien infiltreert zout water door zeespiegelstijging en grondwateronttrekking steeds meer landinwaarts. Dat is dus al één ding waar absoluut geen tekort aan is.

2. Prittstift.
Loop een willekeurige peuterspeelzaal binnen en je mocht willen dat er wel een tekort aan Prittstift was. Er is niet alleen genoeg om mee te knutselen, maar daarbovenop ook nog zat om op te eten en om ongebruikt in een hoekje van de kast op te laten drogen tot het niet eens meer plakt.

3. Meningen.
Ook al vind jij misschien dat daar juist wel een tekort aan is.

4. Calorieën.
Tellen doen we ze niet, maar aan onze vetkwabben te zien krijgen we meer dan genoeg calorieën binnen. Calorietjes, noemen we ze ook wel liefkozend.

5. Vervuilde bodem.
Natuurlijk zitten maar weinig mensen te wachten op een vervuilde bodem. Desondanks hebben we er in Nederland best veel van. Dat is goed nieuws, want dan zit je dus niet gauw met een tekort.

6. Lijstjes.
Boodschappen, namen en nummers, to-do’s, wensen en buckets. Aan lijstjes geen gebrek. En dan hebben we het nog niet eens over verlanglijstjes, die arme Sint! Lijstjes van dingen waar tekorten aan zijn en nu ook al lijstjes van dingen waar juist geen tekorten aan zijn. Het houdt niet op!

7. Bekende mannen die met ongewenst gedrag wegkomen.
Eén is eigenlijk al te veel en toch het gebeurt het verrassend vaak. Geen tekort te zien!

8. Stekjes.
Wij hebben van onze Gatenplant maar liefst zesentwintig stekjes gehaald en deze aan letterlijk al onze vrienden uitgedeeld. Hoe Monstera deliciosa wil je het hebben?

9. Oepsie.
Komen we toch één ding tekort. Beetje gênant dit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *