Shutterstock/Clara Bastian

Shutterstock/Clara Bastian

Boeren maken zich grote zorgen: 12 miljoen varkens en 3,8 miljoen runderen staan straks op straat

Na de stikstofplannen van het kabinet, luiden boeren in heel Nederland al weken de noodklok. Ze vragen zich af hoe het straks moet met de 12 miljoen varkens, 3,8 miljoen runderen en 100 miljoen kippen die dan op straat komen te staan.

“Wij hebben hier 12 miljoen varkens in Nederland. 12 mil-jóén”, zegt boer Heindrik Kwerts. “Als onze boerderijen worden opgekocht, komen ál deze knorrende beesten gewoon op straat te staan. Dit overheidsbeleid raakt die miljoenen dieren keihard.”

“Vergeet de runderen niet, Heindrik”, zegt boerin Jeanine Kwerts. “Ook de 3,8 miljoen runderen komen op straat te staan. Om over de 100 miljoen kippen op stal maar even te zwijgen. We hebben als Nederland de hoogste veedichtheid ter wereld, en nu laat de overheid al die dieren gewoon stikken? Niet letterlijk natuurlijk, maar toch! Ik kan me er woest om maken. We doen dit niet voor ons, he.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klinkt goed! Dan kunnen we toch weer een 12 miljoen kansparels extra huisvesten. Ik zal ook even Macron bellen of hij nog wat drugsdealers kwijt wil om in Nederland carrière te maken.

Reageer
gravatar

Altijd gaat het over de werkloosheid van mensen, maar over de schande dat het kabinet boerderijdieren werkloos wil maken – opzettelijk nog wel – hoor en lees ik verdomd weinig. Laat staan dat er nagedacht wordt over een werkloosheidswet voor deze straks naar werk smachtende nuttige dieren.

Reageer
gravatar

Geen probleem, als we straks te weinig werkende boerderijdieren hebben, halen we ze wel als gastarbeiders uit Polen, Turkije en Marokko.

gravatar

Gelukkig verspreidt de NOx uitstoot zich volgende week weer naar het Malieveld. NOx, niet te verwarren met NH3 (ammoniak). Alle stikstofverbindingen lijken ook op elkaar.

Reageer