Pressmaster / Shutterstock

Pressmaster / Shutterstock

Maarten (34) speelt al jaren in een ‘echt vijandenteam’

Maarten de Gouw uit Loosbroek speelt al jaren in een echt vijandenteam. Het voetbal is dan ook iedere week weer bijzaak, want in de kern draait het vooral om de ruzie en onenigheid onderling.

“We hebben echt al jaren een tyfushekel aan elkaar”, begint Maarten zijn verhaal. “De meesten kennen elkaar van de middelbare school, waar verschillenden uit ons team de ander wel eens hebben opgewacht, in elkaar geslagen, gepest en in feite constant het leven zuur gemaakt. Je kent het wel. Maar uiteindelijk word je allemaal volwassen, drink je samen een biertje na de wedstrijd en dan neemt het echt nog extremere vormen aan. Maar ook tijdens de wedstrijd zijn er regelmatig opstootjes waarbij de tegenstander in moet ingrijpen om ons in bedwang te houden.”

Maarten hoopt dat het team nog lang bij elkaar blijft maar weet dat leeftijd steeds meer een rol speelt. “Kijk we worden allemaal ouder, we herstellen minder snel van de blessures die we elkaar bezorgen. Ook krijgen steeds meer teamgenoten kinderen. Rico niet trouwens. Die kan geen kinderen meer krijgen sinds ik in de kantine een volle frituurpan tegen zijn zak aangooide. Lekker voor hem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *