Pro Shots / Niels Boersema

Pro Shots / Niels Boersema

Frank Snoeks zal altijd de man blijven van uitspraken als ‘Van Persie’ en ‘Arjen Robben’

Vanavond zal Frank Snoeks afscheid nemen als commentator van wedstrijden van het Nederlands Elftal. Veel mensen zullen hem blijven herinneren als de man van legendarische uitspraken als ‘Van Persie’ en ‘Arjen Robben’.

“Frank Snoeks zit nou eenmaal in ons collectief geheugen”, legt journalist Frits Barend uit. “Als je iemand op straat aanspreekt en naar Frank Snoeks vraagt, zal deze persoon direct refereren naar die keer dat hij de naam van een aanvaller van Oranje uitsprak. Hij kon dat echt goed, namen van spelers uitspreken. Een paar zijn er in het bijzonder blijven hangen.”

Ook Oranjespelers zelf zijn het erover eens dat Snoeks een icoon is en daarmee voor eeuwig zijn stempel op de Nederlandse voetbalwereld heeft gedrukt. Zoals Davy Klaassen: “Ik weet één moment nog heel goed. Hij had twee minuten niks gezegd, en toen zei hij het, uit het niets: ‘Davy Klaassen’. Kippenvel als ik eraan terugdenk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *