Neuroot? Rafael Nadal moét per se elk jaar Roland Garros winnen

Neuroot? Rafael Nadal moét per se elk jaar Roland Garros winnen

Neuroot? Rafael Nadal moét per se elk jaar Roland Garros winnen

‘Anders wordt-ie onrustig’

Het ziet er altijd nogal obsessief uit: tennisser Rafael Nadal die per se elk jaar Roland Garros wil winnen. Ook zondag vond het ritueel weer plaats. Fans smullen ervan, anderen werkt het juist op de zenuwen.

“Het ziet er altijd een beetje neurotisch uit, dat geef ik toe”, zegt oud-tennisser John van Lottum. “Hij moét dan echt Roland Garros winnen, anders wordt-ie onrustig. Het is een soort tic ja. Maar ik geniet er wel van eerlijk gezegd. Als topsporter heb je gewoon bepaalde vastigheden nodig.”

Tennisser Botic van de Zandschulp is er minder over te spreken. “Hij haalt zijn tegenstander er vaak mee uit zijn concentratie. En uit het toernooi. Ik werd er in ieder geval bloednerveus van.”

Nadal’s tegenstander in de finale, de Noor Casper Ruud, heeft respect voor Nadals rituelen. “Je moet dat niet in de war willen schoppen, dan wordt hij bloedlink. Ik heb hem gisteren maar gewoon zijn gang laten gaan, dat leek me beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *