Shutterstock/Free Wind 2014

Shutterstock/Free Wind 2014

Poetin merkt bij zichzelf ook dat aandacht voor oorlog een beetje wegzakt

De aandacht voor de oorlog in Oekraïne lijkt bij iedereen een beetje weg te zakken. Ook de Russische president Vladimir Poetin merkt het bij zichzelf, zegt hij.

Poetin verklaart: “In het begin was ik er echt voortdurend mee bezig. Constant liveblogs verversen, nieuws kijken. Elke dag was er weer een politieke of strategische aardverschuiving, de hele dag adviseurs die updates geven over slachtoffers en materieel verlies, dat houdt je toch bezig. Maar aan het einde van de dag wil je toch weten of je pasta pesto gaat eten of borsjt.”

De Russische president zegt dat hij na verloop van tijd  toch afdwaalde. “Er zijn natuurlijk ook veel andere interessante ontwikkelingen in de wereld”, zegt Poetin. “De zaak Depp-Heard bijvoorbeeld. Die heb ik van a tot z gevolgd. Ik vond het wel smullen hoor, dat zeg ik heel eerlijk. Voor mij bewijst het vooral dat die hele MeToo-beweging helemaal nergens op slaat. Dat roep ik ook al jaren.”

Volgens Poetin werkt het menselijk brein nou eenmaal zo, dat je niet oneindig boos kunt blijven op bepaalde zaken. “Hoelang kan je bezig zijn met een genocide”, zegt Poetin. “Op een gegeven moment zijn er ook weer andere dingen. Je brein heeft nu eenmaal behoefte aan dat volgende dopamineshotje.”

“Heel af en toe leef ik wel op, als de NAVO zich weer uitbreidt, een hoge generaal van ons omkomt of als we ergens weer oorlogsmisdaden hebben begaan, maar dat is het ook wel. En als ik Zelensky dan weer hoor roepen dat onze aandacht niet moet verslappen denk ik echt: jongen, dat is vechten tegen de bierkaai, dat houd je nooit vol.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *