Daan Kloeg / Shutterstock, Roland Gerrits / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons

Daan Kloeg / Shutterstock, Roland Gerrits / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons

NS gaat gevangenissimulator neerzetten voor potentiële aanranders

Na alarmerende berichten van slachtoffers die aangerand zijn in NS-treinen, gaat de Nederlandse Spoorwegen vanaf volgende week een gevangenissimulator neerzetten op station Amsterdam Centraal.

“Heel realistisch”, zegt een medewerker van de NS. “Het is een simulatie die een verhaal vertelt. Het verhaal begint in het politiebureau, waarin je ongeveer 8 uur verhoord wordt. Daarna gaan we naar het hoofdstuk in de rechtszaal. Dit duurt wat minder lang, want al snel blijkt dat jij de gevangenis in moet. Eenmaal in de gevangenis zal je meemaken hoe het is om als gedetineerde te leven.”

“Het verhaal is dan nog niet afgelopen. Hierna zal jij van rol wisselen, namelijk met die van een aangerand persoon. Je zal de hele rit vanaf Amsterdam Centraal naar Alkmaar geïntimideerd en aangerand worden. Bij dit deel van de simulatie kan je helaas niet bewegen of praten.” De NS hoopt zoveel mogelijk potentiële aanranders te lokken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *