Shutterstock/ Maria Sbytova

Shutterstock/ Maria Sbytova

Man die helemaal naar Duitsland rijdt om te tanken gaat maar meteen door naar Polen om te tanken

‘Daar is het nog goedkoper en ook rustiger’

De 49-jarige Cees uit Katwijk is vanochtend door een artikel over verschillen in brandstofprijzen in de krant overgehaald om te gaan tanken in Duitsland. Direct na het ontbijt stapte hij de auto in op weg naar de grens. Een paar uur later aangekomen komt hij ineens op een veel beter idee: “Wat een drukte hier joh. Waarom ga ik niet meteen door naar Polen? Daar is het rustiger, en goedkoper!”

“Heb je die prijzen gezien joh?”, zegt Cees, “In Polen is een liter nu 1 euro 49! Ja, als ik dan toch al in Kleef ben, kan ik net zo goed even doorrijden. Ik bedoel, je bent er zo.” Cees voert wat onbekende steden aan de Poolse grens in op zijn Google Maps. “Świecko, dat klinkt wel goed. En maar minder dan 7 uurtjes rijden. Dat is minder dan naar Maastricht heen en weer voor mij normaal gesproken.”

Op weg naar Polen hoort Cees op de radio dat de brandstofprijzen in Wit-Rusland nóg lager liggen, namelijk rond de 0,65 cent. Hij geeft een flinke dot gas. “Die laat ik niet liggen. Ik app Melissa wel even dat ik niet thuis eet vanavond.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dan terug in Duitsland ff volgooien aardig bespaart
Van de gekke dat hier word geroepen gaat naar beneden het is 1 week 2.euro 3 geweest en nu staan we gemiddeld 2.40 en we pikken het ook nog hoe ver laten we het nog gaan.

Reageer
gravatar

Wat een mafkees ff op en neer naar wit Rusland daar aangekomen tank leeg daar volgooien plus kofferbak vol ( levensgevaarlijk) 1000 km heen en terug échte km a ong 0.50 euro cent de km …………en dan ook nog milieu uitstoot……Oja zegt hij zelf bel wel ff op dat ik vanavond niet thuis kom??????????????????????????????????????

Reageer